Can Be
Image default
Offers

De beste wake-up light kooptips!

Beste Wake-Up Lights koopgids

Als u gewend bent aan het standaardtype wekker, kan de aanschaf van een wake-up light een grote verandering lijken. Om te weten hoe u de goede van de slechte kunt onderscheiden en een wekker vindt die aan uw behoeften voldoet, moet u een aantal essentiële achtergronden over weklampen kennen.

 

De beste wake-up lights vergelijken? Ga naar de Slaapwijsheid website. 

Hoe werken wekkerlampen?

Een wake-up light is als een dimmer in omgekeerde volgorde. Het wordt geleidelijk feller naarmate u dichter bij de ingestelde wektijd komt. Deze toenemende helderheid kan worden gecombineerd met kleur of geluid om een ontspannende omgeving te creëren voor wanneer u voor het eerst uw ogen opent.

In plaats van een krijsende wekker in het donker, biedt een wake-up light een rustige manier om uw lichaam en geest rustig wakker te maken.

Hoe kan een wake-up light mijn ochtend verbeteren?

Ieder van ons heeft een interne klok die het functioneren van de meeste systemen in het lichaam regelt, waaronder waken en slapen. Onderzoek wijst uit dat deze klok het beste werkt wanneer hij is afgestemd op de dag-nachtcyclus waarin we leven.

Ons lichaam heeft een natuurlijke slaapdrang die ons aanmoedigt om te rusten, en het reageert ook op een circadiaan alarmsysteem dat licht gebruikt om activiteit en alertheid te bevorderen. Deze twee systemen werken de hele dag door op een heen en weer gaande manier.

Een wake-up light regelt dit evenwicht door uw lichaam bloot te stellen aan licht gedurende een bepaalde tijd voordat u daadwerkelijk wakker wordt. Dit werkt als een signaal naar uw lichaam dat de dag eraan komt, waardoor het zich kan voorbereiden.

In de natuurlijke dag-nachtcyclus gaat het niet van pikdonker naar felle zon. In plaats daarvan is er het eerste licht, de zonsopgang en uiteindelijk het volle daglicht. Een wake-up light lijkt op deze natuurlijke progressie in plaats van een onmiddellijke overgang van donker naar licht.

Met deze geleidelijke toename van de blootstelling aan licht helpt een wake-up light u ontspannen en uitgerust aan de dag te beginnen.

Welke functies zijn er beschikbaar op wake-up lights?

Vrijwel alle wake-up lampen hebben dezelfde basisfunctionaliteit, namelijk het langzaam toenemen van de helderheid, maar sommige modellen bieden extra functies.

Kleuren

Veel wake-up lights hebben slechts één kleur licht, zoals een geel of wit licht. Andere kunnen echter een breed scala aan kleuren weergeven.

Geluidsvariatie en -volume

De meeste wake-up lights bieden naast licht ook geluid. Het aantal en het type beschikbare geluiden kan een kenmerk zijn dat kan helpen onderscheid te maken tussen modellen.

De soorten geluiden van wake-up lampen vallen in een paar categorieën uiteen.

Alarmen: omdat het toenemende licht alleen misschien niet genoeg is om u wakker te maken, is in de meeste wake-up lampen een alarm ingebouwd. Bij sommige modellen kunt u kiezen tussen verschillende alarmgeluiden.
Omgevingsgeluid: om een meer ontspannende omgeving te creëren, bieden sommige weklampen u de mogelijkheid om de wekkergeluiden geleidelijk met het licht mee te laten toenemen.
Radio: veel weklampen bieden de mogelijkheid de radio af te spelen of de radio als wekker te gebruiken. Sommige bieden alleen FM, terwijl andere AM en FM hebben.
Het bereik van de volumeniveaus kan een kenmerk zijn. Sommige weklampen geven u meer controle over hoe luid uw wekker of andere geluiden zullen zijn en hoe dat volume verandert naarmate u uw wektijd nadert.

Snooze

Zelfs als u geleidelijk aan wakker wordt, kan het zijn dat u nog een paar minuten extra wilt dommelen. Daarom hebben veel wekkers een snooze-functie, net als de meeste gewone wekkers.

Simulatie van zonsondergang

De langzame toename van het licht is gemaakt voor het begin van de ochtend, maar sommige van deze lichten kunnen u ook helpen in slaap te vallen door geleidelijk te dimmen voor het slapengaan. Deze functie wordt soms een zonsondergangsinstelling genoemd vanwege de manier waarop het de langzame ondergang van de zon simuleert en de gemeten overgang van dag naar nacht.

Back-up batterij

Sommige wekkerlampen hebben een back-upbatterij, zodat uw wekker en instellingen bewaard blijven, zelfs als de stroom uitvalt

 

Voor slaaptips, meer producten of vergelijkingen, ga naar de Slaapwijsheid site.

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/wake-up-light/