Can Be
Image default
Health

Kan Huwelijkstherapie Jouw Huwelijk Redden?

Er zijn vele mensen in deze wereld die worstelen om hun huwelijk gezond te houden. Er zijn ook vele koppels die besluiten om te gaan scheiden. Degenen die toegewijd zijn aan het redden van hun relatie weigeren om hun geloftes en de liefde die er eens was te verlaten, alleen omdat ze ten prooi zijn gevallen aan menselijke zwakte. Dus kiezen ze voor huwelijkstherapie in de hoop dat ze hun relatie kunnen redden.

Het doel van huwelijkstherapie is om de koppel te helpen om hun communicatie te verbeteren. Door je communicatie vaardigheden te verbeteren, heb je een betere kans om je huwelijksproblemen op te lossen. Met therapie kunnen jij en je eega productievere meningsverschillen hebben, zonder dat het resulteert in meer pijn en woede. Huwelijkstherapie kan koppels leren hoe ze moeten vechten en ruziemaken op een manier waar beide partners zichzelf kunnen uitdrukken op een kalme manier. Je leert ook hoe je je luistervaardigheden kunt verbeteren.

Vele koppels die met ontrouw te maken hebben zoeken huwelijkstherapie op. Huwelijkstherapie kan koppels helpen om hun gevoelens te verkennen en het effect van de affaire op het huwelijk aan te spreken. Therapie voor koppels met lichamelijke of emotionele affaires kan hun helpen uit zoeken hoe ze verder moeten gaan in hun huwelijk en ze helpen bij het leren van vaardigheden die ze nodig hebben om met de impact van de affaire om te kunnen gaan. 

Koppels die een betere kans hebben om hun huwelijk door therapie te redden zijn ten volste geïnvesteerd in hun therapiesessies. Ze zijn beide bereid om naar zichzelf en ook naar het huwelijk te kijken om uit te vogelen wat er verkeerd is gegaan, en wat ze kunnen doen om hun relatie te verbeteren.

Hier zijn een paar voor- en nadelen van huwelijkstherapie. 

Voordelen:

– Je krijgt de mogelijkheid om je partner beter te begrijpen, en aan ze te relateren

– Je kunt de waarde die je hebt voor je partner verbeteren, wat de drijvende kracht zijn kan om jullie te helpen bij het vinden van een oplossing om je relatie weer te laten werken.

Nadelen:

– Vele koppels zijn te afhankelijk op therapie alleen. Tenzij ze wat ze in therapie geleerd hebben nemen en het toepassen op hun relatie buiten de therapie sessies om, zal het huwelijk niet werken. Je moet moeite doen om je relatie te laten werken, binnen en buiten therapie om.

Huwelijkstherapie kan helpen om je relatie te redden. Het stelt koppels in staat om een betere manier van communiceren te leren, zodat ze een oplossing kunnen vinden om hun huwelijk te laten werken. Het helpt koppels vertrouwen, respect en open communicatie te ontwikkelen, tezamen met de vaardigheid om constructief kritiek te geven en te ontvangen.

Klik hier voor Top psycholoog Gouda!

https://www.depsycholoog.nl/gouda/