Can Be
Image default
leisure and Hobby

Wordt het dit jaar een fietsvakantie?

Heb jij al nagedacht waar je deze zomer naar op vakantie gaat? Normaliter plan ik in het begin van het jaar al waar ik in de zomer naar op vakantie ga, maar dit jaar is door corona alles anders. Want valt er nog wel wat te plannen? Een reisje naar het buitenland durf ik niet aan. Want stel je voor dat er in de zomer nog volop corona heerst en ze je reis daardoor moeten cancellen. Dan misschien maar beter een reis in Nederland boeken. Dat zal even wennen worden voor iemand die eigenlijk elk jaar wel een verre vakantie bestemming op zoekt…

Natuurlijk, reizen in Nederland is vast ook heel leuk en er zijn vast tal van plekjes waar ik nog nooit ben geweest. Maar ik heb gewoon het gevoel dat ik niet echt ben weggeweest als ik in Nederland blijf. Toch denk ik dat er voor komende zomer er niets anders op zit. En ziet het er naar uit dat ik genoegen moet nemen met een reisje in ons eigen land.

Ach en reizen in ons land kan ook leuk zijn hoor. Vaak moet je zelf de slingers ophangen en hangt het vooral van jezelf af of een vakantie geslaagd is of niet. Mijn man en ik hebben besloten om er een feestje van te maken en we hebben vorige maand allebei een elektrische fiets gekocht. Voor nu al heel fijn om af en toe lekker te fietsen. Maar voor straks, als we op vakantie gaan, nóg leuker. Omdat we dan op de fiets de omliggende dorpen kunnen verkennen.

Ik heb onlangs nog een leuk fietskrat gekocht voor mijn man zijn fiets en een leuke fietsmand, een bakkersmand voor mijn fiets. Kijk, als je gaat fietsen heb je toch altijd wel je portemonnee mee en andere belangrijke zaken die je in je tas vervoert. Ikzelf vind het niet prettig dat mijn schoudertas achter mij in de fietstassen zitten. Je kunt zo’n fietstas wel afsluiten, maar criminelen hebben zo’n tas zo geopend als ik bij een stoplicht sta te wachten. En dan zou je niks door hebben. Het mooie van mijn fietsmand is dat deze een deksel heeft en deze dus afgesloten kan worden. Ik heb dus ten eerste zicht op mijn stuurmand met daarin mijn tas. En ten tweede is deze mooi afgesloten. Dat geldt niet voor de fietskrat die nu bij mijn man op de fiets zit. Daar kan een crimineel zo een graai in doen en je spullen meenemen. Maargoed, we fietsen altijd samen dus ik dacht ‘dit is de deal’. Ik vervoer de tas met het geld en mijn man vervoert alle tassen met spullen! Haha, nu maar hopen dat van de zomer alle winkels weer open zijn en er geen lockdown meer geldt!